Wetenschappelijk bewezen: ijs als ontbijt maakt je slimmer

IJs als ontbijt
Foto Pixabay

’s Ochtends mag volkorenbrood, havermout of yoghurt voortaan in de kast blijven liggen. Een Japanse wetenschapper beweert dat je de dag moet beginnen met ijs. Dat zou je zelfs slimmer maken. 

Yoshihiko Koga, een professor van de Kyorin University in Tokio, claimt dat ijs als ontbijt niet alleen je alertheid verbetert, maar ook je mentale prestraties opkrikt. Die uitspraak baseert hij op een aantal experimenten.

Hij gaf één groep de opdracht om meteen na het ontwaken enkele lepels ijs op te smikkelen. De tweede groep moest het stellen zonder de lekkernij. Na het ontbijt moesten ze allemaal een aantal denkoefeningen maken op de computer. Koga ontdekte dat de mensen die een ijsje kregen de oefeningen sneller konden oplossen. Bovendien konden ze de informatie ook beter verwerken.

Koud water

De Japanse professor herhaalde de oefening, maar gebruikte koud water in plaats van ijs. De proefpersonen reageerden ook alerter, maar lang niet zo snel als in het experiment met het ijs.

Of we nu en masse ijs op het menu moeten zetten, laten we tussenmidden. Het valt immers te betwijfelen of dit dieet ook écht je gezondheid bevordert. Maar een leuk excuus om af en toe te zondigen met een ijsje is het wel.