Waarom sommige vrouwen luid zijn in bed

Foto Easyfotostock

De geluiden die vrouwen maken in bed. Het is een onderwerp dat tot nu toe nog niet vaak aan bod kwam in de wetenschap. Toch verrast één onderzoek alvast met zijn resultaten.

“Er zijn niet veel studies in dit veld”, bevestigt Kristen Mark, een onderzoeker naar seksualiteit aan Indiana University, op de Amerikaanse televiesiezender CNN. “Maar we worden in de mainstream media gebombardeerd met beelden die kreunen associëren met een orgasme en seksueel plezier. Dus het is een vrij logische strategie om te kreunen tijdens het faken, omdat mannen het sowieso al koppelen aan orgasmes.”

Een studie van de University of Central Lancashire en de University of Leeds geeft ons een aantal verhelderende inzichten. Er werden vragen gesteld over het maken van geluid tijdens seks aan 71 seksueel actieve heteroseksuele vrouwen tussen 18 en 48 jaar. Veel vrouwen gaven toe dat ze geluiden maken, maar velen biechtten op dat dat niet noodzakelijk een indicatie van plezier was.

De overgrote meerderheid (66%) van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze dit doen om ervoor te zorgen dat hun partner een hoogtepunt bereikt en er zo een einde komt aan het liefdesspel. Maar liefst 87% zegt dat ze het doen om het zelfvertrouwen van hun partner op te krikken.

De deelnemers gaven ook toe dat ze geluiden maakten “uit verveling, moeheid of omdat ze pijn hadden of zich oncomfortabel voelden.”

De studie toont aan dat vrouwen het vaakst tot een hoogtepunt komen via masturbatie, stimulatie van de clitoris door de partner en orale seks, en het minst vaak door penetratie.

Hoewel niemand op lange termijn baat bij faken, zijn vrouwen lang niet de enigen die het doen. Vrouwtjesbavianen en -makaken doen het ook.