Werkstraf voor man die Iljo Keisse aanviel tijdens trainingsrit

Werkstraf voor man die Iljo Keisse aanviel tijdens trainingsrit

In de zaak van verkeersagressie waarbij Iljo Keisse aangereden werd tijdens een trainingsrit en in een schermutseling belandde, moet de 44-jarige man die de wielrenner aanviel een werkstraf van 100 uur uitvoeren. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank vandaag beslist. Het ongeval gebeurde op 19 juni 2015 in Destelbergen. Volgens Keisse werd hij opzettelijk aangereden door een autobestuurder en kwam het daarna tot een schermutseling, waarbij hij gewond raakte aan de schouder. Eerst werd gevreesd dat Keisse niet meer aan baanrennen kon doen omdat hij zich daarvoor moet kunnen afduwen, maar dat bleek ongegrond.

De beklaagde stelde dat Keisse gewoon gevallen was, maar de rechtbank hechtte daar geen geloof aan. “Het is zeer duidelijk dat je een bijzonder kort lontje hebt. Anderzijds wil ik je niet alle kansen ontnemen en daarom krijg je een allerlaatste kans”, zei de rechtbankvoorzitter.

De man werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf en 300 euro geldboete. Keisse kreeg een provisionele schadevergoeding van 750 euro.

bron: Belga