Spookverhaal van H.G. Wells ontdekt en gepubliceerd

Spookverhaal van H.G. Wells ontdekt en gepubliceerd

Een onlangs ontdekt spookverhaal van de hand van sf-auteur H.G. Wells wordt deze week voor het eerst gepubliceerd. Het verhaal met als titel ‘The Haunted Ceiling’ (De behekste zoldering) valt integraal te lezen in het Britse tijdschrift The Strand. Het kortverhaal, dat Wells vermoedelijk schreef omstreeks 1895, werd ook door een journalist van dat magazine ontdekt. Hij ging daarvoor het uitgebreide archief over H.G. Wells in de universiteit van Illinois doorpluizen. Volgens de journalist, zekere Andrew Gulli, is het verhaal een “Wells op zijn best” en lijkt het qua sfeerschepping veel op “The Red Room”, een ander, bekend, Wells-verhaal. De Rode kamer werd geschreven in 1896.

Wells schreef zijn gothic-verhaal vermoedelijk tijdens zijn dertigste levensjaar. Op dat moment waren spookverhalen “in” en kampte Wells met een gebrek aan geld.

Wells is vooral bekend als schrijver van science fiction. Hij is de auteur van beroemde romans als ‘Het eiland van Dr Moreau’, ‘De Tijdmachine'(uit… 1895), ‘The War of the Worlds’ en ‘The Invisible Man’. Al die verhalen werden ook verfilmd.

bron: Belga