Red Flames in oefenduel te sterk voor Nederland

De Belgische voetbalvrouwen hebben donderdag in een oefeninterland in Leuven met 3-2 de maat genomen van Nederland. Bij rust stond het 1-1 aan Den Dreef na treffers van Janice Cayman (own) en Davina Philtjens, na de pauze vonden Tessel Middag, opnieuw Cayman en Aline Zeler de weg naar de netten. De derde treffer van de Red Flames, een strafschop van kapitein Zeler, viel in de slotfase. Beide teams nemen het op het EK van komende zomer tegen mekaar op in de groepsfase. De Oranje Leeuwinnen, de nummer twaalf op de FIFA-ranking klommen in de 23e minuut op voorsprong toen Cayman een Nederlandse hoekschop in eigen doel verlengde. Vlak voor rust kopte Philtjens de Red Flames op gelijke hoogte.

Na de pauze liet goalie Odeurs een ongevaarlijk schot van Middag glippen (47.) en kwam Oranje opnieuw op voorsprong. De Belgische vrouwen kwamen echter voor de tweede keer langszij dankzij Cayman (69.), al was het niet duidelijk of de bal de doellijn volledig overschreden had. In minuut 89 ging de bal op de stip toen Wullaert in de Nederlandse zestien gevloerd werd, Zeler bleef koel en schonk de Flames een 3-2 overwinning.

De Red Flames (FIFA 26) zijn onlangs officieel aan hun voorbereidingscampagne op het EK van volgend jaar in Nederland gestart. Daar treffen ze in juli Nederland, Denemarken en Noorwegen. Dinsdag (28 november) komen de Flames al opnieuw in actie, dan kijken ze in een oefenduel in Tubeke Denemarken in de ogen. De oefenwedstrijden tegen EK-opponenten Nederland en Denemarken lagen al ruime tijd vast.