Preventie Conferentie in Brugge in teken van bewegen en voeding

Vlaams Minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) heeft donderdag in Brugge de vierde editie van de Preventie Conferentie geopend. Die vindt dit jaar plaats op de Sportinnovatiecampus in Brugge en staat in het teken van bewegen en voeding. Voldoende bewegen en een evenwichtige voeding vormen een ideaal duo in de preventie van chronische aandoeningen. De conferentie verzamelt daarom onder meer professionals uit de sector, onderwijsinstellingen en andere kennispartners om kennis uit te delen.
Het openingswoord was voor minister Vandeurzen die een inkijkje gaf hoe hij met de Vlaamse regering wil inzetten op een verhoogde levenskwaliteit. Op 16 en 17 december is er een grote Gezondheidsconferentie Preventie in Gent waar de nieuwe gezondheidsdoelstellingen zullen voorgesteld worden. “Zo gaan we investeren in geïntegreerde acties op alle levensdomeinen, van de werkvloer tot het onderwijs, van de zorgsector tot de brede samenleving. Verder gaan we vooral implementeren. We gaan niet op zoek naar nieuwe methodieken, maar gaan aan de slag met de beproefde formules om iedereen aan het bewegen te krijgen en aan te zetten tot gezonde voeding. Dat moet ook gebeuren op alle niveaus.”
De Preventie Conferentie vindt dit jaar plaats op de Sportinnovatiecampus van Howest. Dat is niet toevallig want de West-Vlaamse hogeschool pioniert met unieke richtingen, namelijk Toegepaste Gezondheidswetenscahppen en Sport en Bewegen. Howest zet daarmee maximaal in op preventie binnen de gezondheidszorg.

bron: Belga