Nachtvorst in aantocht

Nachtvorst in aantocht

De temperatuur gaat de komende dagen in dalende lijn. Daarmee keert ook de nachtvorst terug. Volgende donderdag wordt een warmtefront verwacht en zou het kwik weer stijgen richting 10 graden. Vandaag blijft het droog, maar op vele plaatsen bewolkt. Later wordt de kans op opklaringen groter. De maxima liggen tussen 9 graden in het noorden van het land en lokaal 14 graden in het zuidoosten van het land. Een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten maakt dat de gevoelstemperatuur een stuk lager ligt.

In de komende nacht blijft het droog en lichtbewolkt. Later vormen zich in het zuidoosten van het land lage wolken. De wind blijft matig uit het noordoosten bij minima tussen 2 en 5 graden.

De werkweek wordt morgen afgesloten met droog en zonnig weer bij maxima rond 7 graden. Het wordt kouder, met maxima tussen 5 en 8 graden en een frisse wind uit het noordoosten. De thermometer kan ’s nachts zakken tot -1 en +4 graden. Ook in het binnenland kan er onder de brede opklaringen nachtvorst optreden.

Zaterdag verwachten we droog en overwegend zonnig herfstweer, behalve in het zuidoosten van het land. De maxima schommelen rond 7 graden. Zondag neemt de bewolking toe, met mogelijk een spatje regen in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders.

Maandag en dinsdag wordt het droog en zonnig, maar fris met een maximumtemperatuur rond 4 graden in het centrum. Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het westen nog gespaard van nachtvorst, maar de twee volgende nachten vriest het ’s nachts in het hele land. Woensdag verwachten we nog steeds droog weer, maar neemt de bewolking verder toe. Het blijft nog steeds koud.

De ommekeer zou donderdag komen, wanneer een warmtefront over het land trekt. De temperaturen stijgen dan tot ongeveer 10 graden in het centrum.

bron: Belga