Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz keert terug naar Duitse politiek

Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz keert terug naar Duitse politiek

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, heeft gisteren gezegd dat hij zijn voorzitterschap zal opgeven om terug te keren naar de Duitse nationale politiek. Dat melden Duitse media. Schulz, die lid is van de Duitse Sociaal-Democratische Partij (SPD), deed zijn uitspraken op de Duitse omroep ARD en zei dat hij de precieze details hierover vandaag in Brussel zal bekendmaken.

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung meldde dat Schulz de topkandidaat van de SPD zou worden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, bij de Duitse federale verkiezingen van eind 2017.

Het is echter onduidelijk welke rol Schulz precies zal spelen voor de SPD in Berlijn. Mogelijk wordt hij de kandidaat-bondskanselier, of de kandidaat voor de functie van minister van Buitenlandse Zaken. Huidig minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier wordt de nieuwe Duitse president.

De SPD kondigt pas in januari aan wie hun partij voor het kanselierschap wordt, hoewel Angela Merkel onlangs al aankondigde dat zij voor een vierde mandaat zal gaan.

bron: Belga