Europa League - Standard moet tevreden zijn met gelijkspel bij Celta de Vigo

Standard heeft donderdagavond op de vijfde speeldag in de Europa League 1-1 gelijkgespeeld bij Celta de Vigo. De Rouches moeten zich op de slotspeeldag trachten te plaatsen voor de 16e finales. De troepen van Aleksandar Jankovic kregen in het Estadio Balaidos al na vijf minuten een eerste waarschuwing. John Guidetti zag zijn schot uiteenspatten tegen de paal. Drie minuten later stond de 1-0 dan toch op het scorebord. Iago Aspas murwde zich doorheen de Standard-verdediging en gaf Guillaume Hubert geen kans. Standard, dat zondag met 2-1 verloor van KV Mechelen, nam het initiatief over. De beste kans kwam op naam van Orlando Sá, zijn kopbal likte de paal. Het nummer 9 van de Spaanse competitie mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na de pauze legde een zwoegende Ishak Belfodil van ver aan, Rubén Blanco moest de poging van de Standard-aanvaller over de lat tikken. De Algerijn zorgde samen met Sá voor onrust in de Spaanse defensie. De Luikse druk werd uiteindelijk toch omgezet in een doelpunt. Kostas Laifis kopte een voorzet van Collins Fai via de binnenkant van de paal binnen. Benito Raman werd in het slot nog zwaar aan het hoofd geraakt door de elleboog van doelman Blanco. Zijn wedstrijd eindigde met een steunkraag en een berrie. In de blessuretijd mocht Aspas nog met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken.

Theo Bongonda bleef de hele wedstrijd op de bank bij Celta de Vigo.

In de andere wedstrijd in groep G won Ajax met 2-0 van Panathinaikos. In de stand leiden de al geplaatste Nederlanders met 13 punten. Standard en Celta hebben 6 punten. Het uitgeschakelde Panathinaikos telt 1 punt.

Standard speelt gastheer voor groepswinnaar Ajax op de slotspeeldag (8 december), Celta gaat dan op bezoek bij Panathinaikos. Als de Rouches even goed doen als de Spanjaarden, dan staan ze in de volgende ronde.