Droge en vrij zachte aanloop naar een grijs weekend

Droge en vrij zachte aanloop naar een grijs weekend

Het is vandaag eerst bewolkt tot zwaarbewolkt met lokaal wat lichte regen, vooral dan in het centrum. In de loop van de dag krijgen we meer zon, bij maxima tussen 9 graden in het noorden en lokaal 13 graden in het zuiden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten, wat het wel een stuk kouder doet aanvoelen. Vanavond en vannacht blijft het droog. Vooral boven de zuidelijke landshelft ontwikkelt zich lage bewolking. Daar is eventueel ook een spatje regen of motregen mogelijk. De minima liggen tussen 2 en 5 graden. Er hangen morgenochtend over de zuidelijke landshelft veel wolken, maar elders verschijnen al snel opklaringen. In het uiterste zuiden valt er eventueel wat motregen. In de namiddag komen er meer opklaringen en wordt het in vele streken zelfs zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas blijven er wel meer wolken voorkomen, met nog kans op motregen in Belgisch Lotharingen. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden.

Zaterdag is het over het noorden van het land fris (4 of 5 graden), maar droog en deels bewolkt. Over het zuiden is het enkele graden zachter (6 of 7 graden), maar vaak zwaarbewolkt met eventueel wat regen.

Zondag neemt de bewolking toe en bereikt een storing ons land vanaf het noorden. Die storing wordt echter afgezwakt door een hogedrukwig vanuit de Britse eilanden, waardoor het een tweetal graden zachter wordt.

Begin volgende week is het overwegend droog met brede opklaringen. Het wordt dan weer wat kouder met maxima van 3 tot 5 graden in het centrum en geleidelijk in de meeste regio’s nachtvorst.

bron: Belga