Virtueel vakantiesalon gaat van start

Het virtuele vakantiesalon ‘The Virtual Travel & Leisure Fair’ is van start gegaan. Na registratie via mail kunnen bezoekers vanop afstand een rondje lopen op de beurs.

De virtuele vrijetijdsexpo is de eerste in zijn soort die 3D-animatie gebruikt. De expo bestaat uit verschillende paviljoenen, waar maar liefst 101 standjes te vinden zijn. Grote touroperatoren als Tui en Connections staan er, maar ook luchtvaartmaatschappijen als Brussels Airlines en Lufthansa. Geïnteresseerden kunnen brochures downloaden en via Skype of chat bijkomende vragen stellen.

“Ik weet wat het is om een fysiek salon te organiseren, maar met de oplopende kosten voor infrastructuur, veiligheid en personeel biedt een virtuele vakantiebeurs alleen maar voordelen”, zegt een van de initiatiefnemers Etienne De Nil. De Nil verzorgde eerder al de Brussels Travel Expo.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het virtuele salon. Niet alleen worden de kosten voor de reisagentschappen gedrukt, met het virtuele salon bewijst de organisatie ook dat het mogelijk is om op een duurzame en ecologische manier de reissector in de verf te zetten.