The Empty Shop verovert Gent

Na enkele succesvolle edities in São Paolo en Barcelona strijkt The Empty Shop nu ook neer in Gent. Geïnteresseerden kunnen er hun miskopen deponeren en zelf kledingstukken van bekende en onbekende Vlamingen op de kop tikken.

Het principe achter The Empy Shop is eenvoudig. Vanaf vandaag tot en met maandag is deze pop-upstore volledig leeg. Dat is het moment waarop klanten kunnen er langskomen met de ongedragen kledingstukken in hun kast. “De focus van The Empty Shop ligt op miskopen: we willen enkel kledij die amper gebruikssporen vertoont”, licht organisator Jurgen Theunissen toe aan Metro. Enkele Bekende Vlamingen gaven alvast het goede voorbeeld. “Ik schenk een paar supermooie laarsjes die ik twee maten te klein gekocht heb. Ik weet niet precies wat ik dacht, maar ik heb ze uiteraard nooit kunnen dragen”, klinkt het bij actrice Maaike Cafmeyer.

Ook Jani Kazaltzis, Isolde Lasoen, Eefje De vissen en Lara Taveirne deden hun duit in het zakje. “The Empty Shop is een stijlvol en hartverwarmend concept. Ik probeer zelf zo veel mogelijk duurzaam te winkelen, dus het zou mooi zijn als ik hiermee andere mensen kan inspireren”, verklaart muzikante Eefje De Visser. Naast gewone mensen zijn er ook een aantal winkels die een kledinggift hebben gedaan. Zo is er onder andere kledij van de Belgische ontwerpster Nathalie Vleeschouwer te vinden voor een prikje.

Zodra alle kledij verzameld is, wordt die gelabeld en geprijsd door de organisatie. Van 1 tot 3 december is iedereen welkom om er goedkope kledij te scoren. De opbrengst van de verkoop gaat naar twee verschillende goede doelen: de aanleg van een bos en de steun aan het Gentse vzw Ateljee. En hoewel de organisatoren positief zijn over de verwachte opkomst, weten ze niet exact wat te verwachten.”The Empty Shop in Barcelona bracht 50.000 euro in het laatje. Ik ben dus zeer benieuwd”, besluit Theunissen.

(mh)