SsangYong en Zelos starten nieuwe rallycrossformule met pick-ups

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zuid-Koreaanse autobouwer SsangYong en sportevenementenorganisator Zelos starten een nieuwe rallycrossformule met pick-ups, de SRX Cup. Bedoeling is om voor een zo betaalbaar mogelijke formule te zorgen, die geïntegreerd is in het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Dat hebben beide ondernemingen woensdag bekendgemaakt. Alle auto's in de cup, van het type SsangYong Actyon Sports, zijn identiek en worden door de organisatie geprepareerd en onderhouden. De formule is all-in: een deelnemend team betaalt 37.500 euro (exclusief btw) voor acht races per jaar.

Voorbereiding van de auto, opslag, onderhoud, benzine, herstellingen en verzekering zijn inbegrepen. Teams kunnen tot drie personen per race hebben, en er moet verplicht een copiloot aan boord zijn tijdens de races. De organisatoren hebben alvast verschillende kampioenschappen in de SRX Cup aangekondigd. Zo kunnen in eerste instantie discotheken (SRX Disco Cup), SsangYong concessiehouders (SRX Dealers Cup) en verschillende media (SRX Media Cup) de uitdaging aangaan, zo luidt het.

"Het SRX project ligt ons na aan het hart", zegt Herman Claes, managing director SsangYong Motors Middle Europe. "De rallycross is in volle groei, net als ons merk. We wilden een unieke en betaalbare formule." Meer informatie op https://www.srxcup.com/.

bron: Belga