Kwalif. EK basket (v) – Belgian Cats plaatsen zich na makkelijke zege in Polen

Kwalif. EK basket (v) - Belgian Cats plaatsen zich na makkelijke zege in Polen

De Belgische basketbalvrouwen mogen voor het eerst sinds 2007 opnieuw deelnemen aan een Europees kampioenschap. De Belgian Cats wonnen woensdag in en tegen Polen hun vierde en laatste kwalificatiewedstrijd met 61-77 en plaatsen zich als winnaar van groep G voor het EK van 2017 in Tsjechië. Met Ann Wauters (16 punten), Emma Meesseman (13 punten) en Kim Mestdagh (13 punten) lieten drie Belgische speelsters dubbele cijfers optekenen in het Poolse Walbrzych.
De speelsters van bondscoach Philip Mestdagh sluiten hun kwalificatiecampagne af met zeven punten uit vier wedstrijden. Wit-Rusland (6 punten) maakt nog kans om door te stoten als een van de beste zes tweede (op negen groepen). Polen (vijf punten) grijpt naast een EK-ticket. De winnaars van de negen groepen en de beste zes tweedes plaatsen zich voor de eindronde in Tsjechië.
België maakt in juni volgend jaar na een afwezigheid van tien jaar opnieuw zijn wederoptreden op het Europees niveau. In 2007 eindigden de Belgian Cats op de zevende plaats.

bron: Belga