Grijze week, ook weekend wordt niet beter

Grijze week

Vandaag is het bewolkt met in het centrum van het land mogelijk enkele opklaringen. In het noordwesten en ten zuiden van Samber en Maas kan er nog wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 10 en 13 graden. Morgen hangt er vaak veel bewolking in Vlaanderen, in het zuiden van het land zijn er soms brede opklaringen. Er staat een strakke noordoostenwind bij maxima tot 13 graden. Vrijdag wordt het vrij zonnig maar vanaf zaterdag komt er meer bewolking en kan er soms wat lichte neerslag vallen. Vanmiddag is het dus vaak bewolkt met nog wat lichte regen of motregen in het noordwesten van het land en ook ten zuiden van Samber en Maas. In het centrum van het land kunnen enkele opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen 10 en 13 graden. De wind is matig uit noordoostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht verschijnen er enkele opklaringen en is het eerst meestal droog. Later wordt het betrokken in het noorden van het land met daar opnieuw kans op lichte regen. De minima liggen tussen 8 en 10 graden. De wind neemt toe en wordt matig en soms vrij krachtig aan de kust uit noordoostelijke richting.

Morgenochtend is het zwaarbewolkt met in het noorden van het land kans op lichte regen. Elders, en vooral dan meer naar het zuiden van het land, komen er soms brede opklaringen voor. Geleidelijk wordt het overal droog en in het noorden van het land kunnen enkele schuchtere opklaringen verschijnen. In de loop van de namiddag komt er opnieuw meer bewolking. De maxima schommelen tussen 10 en 13 graden.

Vrijdagochtend hangen er over de zuidelijke landshelft veel wolken maar verschijnen er elders al snel opklaringen. Zaterdag is het over het noorden van het land kouder (4 of 5 graden) maar droog en deels bewolkt. Zondag neemt de bewolking toe en bereikt een storing ons land vanaf het noorden. Zij wordt echter sterk afgezwakt door een hogedrukwig vanuit de Britse Eilanden. Het wordt een tweetal graden zachter.

bron: Belga