Champions League - Manchester City en FC Barcelona naar 1/8e finales, De Bruyne geeft assist tegen Gladbach

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City heeft zich woensdag op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Champions League voetbal verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De Citizens pakten een punt op het veld van Borussia Mönchengladbach (1-1) en dat volstond voor de kwalificatie. Bij de Engelsen was Kevin De Bruyne goed voor de assist voor de treffer van David Silva, bij Gladbach speelde Thorgan Hazard omwille van persoonlijke redenen niet mee. De thuisploeg begon het best aan de partij en opende de score via Raffael (23.). In de slotseconden van de eerste helft liep De Bruyne zich slim vrij, zijn voorzet werd door Silva (45.+1) tegen de netten geduwd. Na de pauze - en na de uitsluitingen van Stindl (51.) en Fernandinho (63.) - verwaterde de partij, KDB stond 90 minuten tussen de lijnen.

Dankzij het gelijkspel mag City wel naar de laatste zestien van het kampioenenbal. In de andere wedstrijd in groep C ging FC Barcelona immers met 0-2 winnen bij Celtic Glasgow, waardoor ook de Catalanen sowieso een ronde verder mogen. Barça heeft nu twaalf punten, City acht.

Nog woensdag deelden Arsenal en Paris Saint-Germain de punten (2-2), bij PSG speelde Thomas Meunier een volledige wedstrijd. Beide teams waren al langer zeker van kwalificatie, in dezelfde groep speelden Ludogorets en FC Basel 0-0 gelijk.

In groep B blijft het bijzonder spannend. Napoli raakte op eigen veld niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Dynamo Kiev (een bedrijvige Dries Mertens werd na 86 minuten vervangen), eerder op de dag boog Besiktas een 0-3 achterstand tegen Benfica om in een onverhoopt 3-3 gelijkspel. In de stand hebben Benfica en Napoli elk acht punten, Besiktas zeven en Kiev twee.

In groep D ten slotte bleef Atletico Madrid ook in zijn vijfde duel foutloos. Los Colchoneros, met een sterke Yannick Carrasco een hele wedstrijd op het veld, klopten PSV met 2-0 en hebben vijftien op vijftien. Eerder op de dag liet Bayern München zich verrassen bij Rostov (3-2), de Rekordmeister was eerder al wel zeker van kwalificatie.

Barcelona en City schaarden zich dus bij een lange rij clubs die ook al zeker zijn van een plaats in de volgende ronde van het Europese clubvoetbal. Arsenal, Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, AS Monaco, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Leicester City en Juventus weten ook al voor de laatste speelronde dat ze er na de winterstop weer bij zijn. Binnen twee weken zijn er nog slechts vier tickets voor een langer verblijf te verdelen.

bron: Belga