Champions League basketbal – Charleroi pakt tweede overwinning op rij

Champions League basketbal - Charleroi pakt tweede overwinning op rij

Charleroi heeft woensdag op de zesde speeldag in de Champions League basketbal zijn tweede opeenvolgende zege behaald. Spirou klopte het Poolse Zielona Gora in de Spiroudome met 86-69 (20-22, 27-19, 18-13, 21-15). Eerder ging Charleroi in groep E kansloos onderuit tegen Besiktas (75-92), AEK Athene (58-80), Sassari (95-75) en Ludwigsburg (78-96). Vorige week knoopten de Henegouwers na vier nederlagen aan met de zege tegen het Servische Partizan (70-84). De Amerikaan Dietrich James Richardson (23 punten) nam Spirou tegen de Polen opnieuw op sleeptouw. Zijn landgenoot Brandon Bowman (18 punten) en de Canadees Jevohn Shepherd (13 punten) deden ook een aardige duit in het zakje.
Dankzij de dubbele overwinning laat Charleroi de achtste en laatste plaats in groep E aan het Hongaarse Szolnoki Olaj. De van Henegouwers nemen het volgende week dinsdag (29 november) op de laatste speeldag van de heenronde op tegen de Hongaren.
Met nog acht wedstrijden te gaan bezet de tienvoudige Belgische kampioen met acht punten de zevende plaats in de stand. De vijf groepswinnaars stoten samen met de beste drie nummers twee rechtstreeks door naar de achtste finales van de play-offs. De overige twee nummers twee gaan naar de eerste ronde, net als de nummers drie en vier en de beste vier nummers vijf. De slechtste vijfde krijgt net als de zesde en de zevende een plaats in de achtste finales van de Europe Cup. De achtste is uitgeschakeld.

bron: Belga