Brusselse politie in groten getale aanwezig op Winterpret

Brusselse politie in groten getale aanwezig op Winterpret

De Brusselse politie zal in groten getale aanwezig zijn op Winterpret, het eindejaarsevenement dat vrijdag van start gaat in het Brusselse centrum en loopt tot 1 januari. Zo zullen er twee mobiele commissariaten zijn en komen er patrouilles in uniform, in burger en met honden. “Op die manier draagt de Brusselse politie haar steentje bij tot de veiligheid van de bezoekers aan het evenement”, klinkt het. Politie en burgemeester tonen zich ook ontstemd over berichtgeving in La Dernière Heure die melding maakt van een directe terreurdreiging voor Winterpret. “We voorzien twee mobiele commissariaten”, zegt de Brusselse politie. “Eén aan het Muntplein, waar de ijspiste zich zal bevinden, en een tweede aan de Brandhoutkaai, ter hoogte van het hotel Citadines. Iedereen die informatie nodig heeft of een klacht wil indienen, kan terecht bij de agenten in die commissariaten. Verloren gelopen kinderen kunnen er ook op hun ouders wachten. Daarnaast zullen er mobiele patrouilles en patrouilles in uniform, in burger en met honden in en rond de evenementenzone zijn. Ook de Trekkers-brigade, gespecialiseerd in gauwdiefstallen, zal aanwezig zijn, net als de stadswachten van de stad Brussel.”

Vandaag maakte de krant La Dernière Heure melding van een rechtstreekse terreurdreiging die het eindejaarsevenement zou viseren maar de politie en de stad Brussel spreken dat tegen.

“Navraag bij het OCAD woensdagvoormiddag leert dat de dreigingsanalyse voor Brussel en Winterpret niet veranderd is”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht van burgemeester Yvan Mayeur en korpschef Guido Van Wymersch. “Het dreigingsniveau blijft op 3, op een schaal van 4, en alle nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Als bepaalde media bepaalde informatie zouden hebben, vragen we hen om die aan de politie te bezorgen. Zoniet zouden ze er beter aan doen te stoppen met angst te zaaien.”

bron: Belga