Wat scheelt er met Kanye West?

Kanye West in betere tijden
AFP / H. How

Sinds Kanye West dinsdag op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles is opgenomen, wordt er druk gespeculeerd over wat er juist scheelt met de Amerikaanse superster.

De diagnoses lopen uiteen van slaaptekort tot psychose, maar vooral de achterliggende reden van zijn mentale breakdown houdt de gespecialiseerde Amerikaanse media bezig.

Zo voert People een anonieme bron op die beweert dat Kanye het in november altijd moeilijk heeft, omdat zijn moeder enkele jaren geleden in die maand om het leven kwam.

«Doorgaans houdt hij die pijn voor zichzelf, maar soms praat hij over hoe zwaar deze periode van het jaar voor hem is», klinkt het. «Het is uitputtend en vergt veel van hem.»

Volgens zijn schoonmoeder Kris Jenner heeft Kanye het voorbije jaar gewoon teveel hooi op zijn vork genomen. Naast de release van zijn nieuwe album bracht hij ook twee kledingcollecties op de markt en werd hij opnieuw vader.

Vrouwlief Kim Kardashian, die onlangs pas haar eerste publieke verschijning maakte sinds ze overvallen werd in Parijs, is ondertussen naar LA overgevlogen om haar man bij te staan.