Speel de hoofdrol met Virtual Reality

Samsung Gear 360
Samsung Gear 360

Stemmen met de Amerikanen, een wilde testrit maken of leren over het verkeer. Met Virtual Reality reis je de wereld rond zonder auto, vrachtwagen of vliegtuig. Dankzij een VR-app en –bril bekijk je een video in 360° en sta je midden in de actie.

Of het nu om journalistiek, auto’s verkopen of verkeersveiligheid gaat: een video in 360° blijft hangen. Download de app van Samsung en zet de VR-bril op. Je belandt in een nieuwe wereld, helemaal anders dan de werkelijkheid. Bij een klassieke video ben je een passieve toeschouwer maar hier speel je mee in het verhaal. En dat kruipt in je kleren.

The Daily 360

Het nieuws kan je al een hele tijd lezen, beluisteren en bekijken, maar nu kan je het ook beleven. Journalistiek begint aan een nieuw hoofdstuk: dat van Virtual Reality. Onder de noemer The Daily 360 neemt New York Times elke dag een video op met de Samsung Gear 360. Onlangs stond je in New York voor de Amerikaanse verkiezingen en maakte je een luchtaanval in Jemen mee.

De video’s kan je bekijken op de website, maar de echte 360°-ervaring beleef je op de app. Draai rond je as met je smartphone en zie alles wat de Gear 360 rond zich heeft geregistreerd. Sam Dolnick, senior editor van The New York Times, is enthousiast: “Meeslepende, visuele journalistiek is de toekomst en daarom ook belangrijk voor ons. Toen we begonnen met onze VR app en bijbehorende films, was dat een grote stap voor ons. Gelukkig is het populair: de app zit nu op zo’n miljoen downloads.”

Wie helemaal het middelpunt van het nieuws wilt zijn draagt een Samsung VR-bril. Je staat als het ware midden in een film. Links, rechts, boven en onder: het nieuws is nu echt overal.

Testrit met VR

Samsung Peugeot

Niet enkel New York Times experimenteert met Virtual Reality. Ook in België maakt Peugeot slim gebruik van de nieuwe technieken. In een twintigtal verkooppunten, waaronder het winkelcentrum Docks Brussels, kan je achter het stuur kruipen van de nieuwe SUV 2008 en 3008. Met de VR-bril van Samsung begeef je je in de stad, op het platteland of op ruw terrein zonder de winkel te verlaten. Een testrit die je niet snel zal vergeten!

Dodehoekongevallen

vrachtwagen
Belga / G.Penny

Altijd al eens met een vrachtwagen willen rijden? Dankzij VR ben je voor één keer vrachtwagenchauffeur en ontdek je de gevreesde dode hoek. In samenwerking met Samsung trekt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde naar scholen en markten om zo fietsers te sensibiliseren. Vrachtwagenchauffeurs hebben moeite om fietsers te spotten in hun dode hoek. Daardoor vallen elk jaar 30 doden of zwaargewonden. Nu fietsers in de VR-video zelf door de ogen van een vrachtwagenchauffeur kijken, hoopt de Stichting op meer voorzichtigheid en minder dodehoekongevallen.

Meer weten? Zet je ontdekkingstocht voort op Discover.

161019_samsung_s7_700x300_nl