Zlatan Ibrahimovic krijgt standbeeld in Zweden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zweedse voetbalbond eert Zlatan Ibrahimovic met een standbeeld. Naast de Friends Arena in Solna, vlakbij Stockholm, komt een 2,7 meter hoog beeld van de topspits te staan. Het gaat om een karakteristieke pose van Ibrahimovic, juichend met de armen wijd. 'Ibra' valt de eer te beurt omdat hij voor de tiende keer op rij en de elfde keer in totaal werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar in Zweden. Het bronzen standbeeld krijgt een prominente plaats bij het stadion waarin Ibrahimovic één van zijn beroemdste doelpunten maakte. De huidige spits van Manchester United luisterde op 14 november 2012 de eerste wedstrijd in de nieuwe Friends Arena tegen Engeland op met vier doelpunten, waarvan de laatste met een spectaculaire omhaal van grote afstand.

Ibrahimovic (35) nam deze zomer op het EK in Frankrijk afscheid van de nationale ploeg. Het groepsduel tegen de Rode Duivels in Nice (1-0 voor België) werd zijn 116e en laatste interland. De spits scoorde 62 keer voor Zweden.

"Het voelt onwerkelijk", zei Ibrahimovic over zijn standbeeld. "Meestal krijg je zoiets als je dood bent, maar ik ben nog springlevend. Als ik ooit sterf, zal dit beeld voor altijd voortleven. Dit voelt als een blijk van waardering voor al het harde werk dat ik gedurende vijftien jaar heb gedaan voor de nationale ploeg en in twintig jaar bij mijn clubs."

bron: Belga