Verenigde Staten waarschuwen voor risico op aanslagen tijdens feestperiode in Europa

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt de Amerikaanse burgers voor een verhoogd risico op terreuraanslagen in Europa, vooral tijdens de feestperiode. Dat blijkt uit een "travel alert" van het ministerie, dat maandag (lokale tijd) is uitgevaardigd. Het ministerie maant Amerikaanse burgers aan voorzichtigheid uit te oefenen tijdens feesten, evenementen en markten in openlucht. Ook moeten reizigers grote menigten vermijden als dat mogelijk is.

Het ministerie wijst op "geloofwaardige informatie", dat terreurgroep Islamitische Staat (IS), terreurnetwerk Al-Qaida en hun aftakkingen nog altijd "terreuraanslagen in Europa" plannen, "met een focus op het nakende vakantieseizoen en daarmee verbonden evenementen". Ook herinnert het ministerie aan de aanslagen in België, Frankrijk, Duitsland en Turkije. "Het ministerie blijft ongerust over het potentieel voor aanslagen in heel Europa", klinkt het nog.

Het ministerie roept Amerikaanse burgers vaak op om voorzichtigheid uit te oefenen in het buitenland en drukt de ongerustheid uit via een "travel alert", in plaats van de meer ernstige reiswaarschuwing die gebruikt wordt voor een directe dreiging.

Bron: Belga