Regering van Trump zal Clinton niet vervolgen voor private e-mails

Regering van Trump zal Clinton niet vervolgen voor private e-mails
Regering van Trump zal Clinton niet vervolgen voor private e-mails

De regering van Donald Trump zal het onderzoek naar de private e-mails van Hillary Clinton niet voortzetten, zo heeft een nauwe medewerker van de komende president gezegd. In een debat met Hillary Clinton had Donald Trump gezegd dat, als hij verkozen werd, hij aan zijn minister van Justitie zou vragen een speciale procureur te benoemen om onderzoek te doen naar de zaak rond de privéserver. “Ik denk dat als de president-elect, die ook aan het hoofd van de partij staat, zegt dat hij het onderzoek naar deze beschuldigingen niet wil voortzetten, nog voor hij ingezworen is, dat dit een sterke boodschap is over de grond en de vorm”, zei adviseur Kellyanne Conway op MSNBC.

Donald Trump zou dus terugkomen op een van zijn verkiezingsbeloftes en op een slogan waarop zijn aanhangers erg enthousiast reageerden tijdens verkiezingsmeeting: “lock her up ! ” (sluit haar op! ).
Voor het gebruik van een privéserver als minister van Buitenlandse Zaken kreeg Hillary Clinton een strenge vermaning van de federale politie, zonder dat ze door het gerecht vervolgd werd. De zaak vergiftigde haar campagne voor het Witte Huis.

Bron: Belga