Ook dit jaar massaexperiment voor Dag van de Wetenschap

Ook dit jaar massaexperiment voor Dag van de Wetenschap

Naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap, op zondag 27 november, kunnen Vlamingen en Brusselaars ook dit jaar deelnemen aan een massaexperiment. Op de zesde editie van het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel kunnen ze testen hoe gezond en evenwichtig hun levensstijl is, zegt coördinator Technopolis. In totaal staan er zondag 481 activiteiten op 86 locaties op het programma. De deelnemers aan het onderzoek, waarvoor samengewerkt wordt met Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel, moeten enkele vragen beantwoorden om te ontdekken of ze “een gezond evenwicht” hebben, klinkt het in een persbericht. Zo ondervinden ze bijvoorbeeld dat gezonde voeding pas zin heeft als ze ook voldoende bewegen, hun vetgehalte onder controle hebben en niet roken. Het resultaat van het massaexperiment maakt Technopolis bekend op de Dag van de Wetenschap zelf.

Voor de Dag van de Wetenschap, waar Evy Gruyaert en Frank Deboosere meter en peter van zijn, werkt coördinator Technopolis samen met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties. In totaal zetten 118 organisaties hun deuren open – soms plaatsen die anders niet of beperkt toegankelijk zijn voor het publiek. Het merendeel van de 481 activiteiten op 86 locaties is gratis.

In Technopolis zelf zullen bezoekers onder meer hun naam in glas kunnen graveren of experimenten brouwen aan de minibar. Ook zendt het MNM-programma “Planeet De Cock” er live uit om de winnaar te bepalen van een wetenschapsquiz waar MNM-luisteraars de afgelopen weken online aan konden deelnemen. Vlaams minister Philippe Muyters tot slot zal deelnemen aan activiteiten in de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver, zoals het afschieten van projectielen met een stofzuiger.

bron: Belga