Koning Willem-Alexander bezoekt voor het eerst Nederlandse holebivereniging

Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van de holebivereniging COC Nederland heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag gesproken met lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders over de problemen waar zij tegen aanlopen in de maatschappij en initiatieven om tot meer acceptatie en gelijke rechten te komen. De koning werd ontvangen op het hoofdkantoor van de belangenorganisatie voor LHBT’s in Amsterdam.

Het COC noemt het bezoek van de koning historisch: nooit eerder bracht een regerend staatshoofd een officieel bezoek aan de LHBT-gemeenschap. De koning feliciteerde COC Nederland met het jubileum en sprak zijn waardering uit voor het belangrijke werk van de organisatie.
De koning sprak ruim een uur met homoseksuelen en transgenders uit verschillende groepen in de samenleving. De koning bleek via zijn dochters goed op de hoogte van pro-LHBT-initiatieven en anti-pestprogramma’s op scholen. Daarnaast wilde hij graag weten hoe de actuele situatie in asielcentra is voor homoseksuelen en transgenders en waar gelovige LHBT’s tegenaan lopen.

Bron: Belga