Kasteelmoord tot twee keer toe besteld

Kasteelmoord tot twee keer toe besteld

In het onderzoek naar de kasteelmoord is er ook een tweede directe betrokkene die zegt dat Stijn Saelens wel degelijk vermoord moest worden, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Die tweede man is Mathieu G., een 32-jarige arbeider bij een fabrikant van voeders en als sjoemelaar in hormonale producten een goede kennis van Pierre Serry (66) uit Aalter, de organisator van de moord.

Serry vroeg G. in het najaar van 2011 of hij kon helpen bij het vinden van uitvoerders voor de aanslag op de kasteelbewoner uit Wingene. Zo kwam Serry bij vier Tsjetsjenen terecht. “Aan hen vertelden we uitdrukkelijk dat het de bedoeling was dat die kasteelman voorgoed zou verdwijnen. Hij moest dus dood. Daar bestond geen twijfel over”, aldus G. Zijn verklaring wordt bevestigd door minstens één van de Tsjetsjenen, die de moord uiteindelijk niet uitvoerden.

Serry werd deze zomer met de verklaringen van de Tsjetsjenen en zijn kompaan G. geconfronteerd. Hij wilde niet meer ingaan tegen het strafdossier, dat talloze elementen bevat die wijzen op een regelrechte huurmoord. Daarom legde hij bekentenissen af.

bron: Belga