Google scherpte digitale vaardigheden van 15.000 ondernemers aan

Google scherpte digitale vaardigheden van 15.000 ondernemers aan

Met een reeks “Digitale Ateliers” scherpte Google het afgelopen jaar de digitale vaardigheden van 15.000 Belgische ondernemers aan. Dat zijn er de helft meer dan voorzien, zo werd bekend gemaakt op een “Digitaal Atelier” in Gent. De 15.000ste deelnemer was iemand van het Gentse wraprestaurant Fithap. “Bij Fithap gebruiken we reeds de apps van Google, maar we schaven onze kennis nog bij dankzij het Digitaal Atelier”, zeggen Koen Moertier en Xandra Pamlieri in een persbericht. “Voor ons is het heel belangrijk om digitaal aanwezig te zijn. Omdat we werken met verse voeding moeten we vlot en à la seconde kunnen communiceren, van agenda’s tot opleidingen in de zaak, daarom maken we gebruik van een digitaal ecosysteem en aangevuld met een handige takenlijstapp. We willen dus het maximale potentieel uit alle digitale mogelijkheden kunnen halen, met het doel om onze organisatie gestructureerd te laten functioneren.”

In oktober 2015 lanceerde Google het “Digitaal Atelier”, een reeks trainingsessies en online opleidingen in België. De internetgigant verwijst naar onderzoek van Boston Consulting Group waaruit blijkt dat de digitale economie voor 300.000 jobs kan zorgen.

Vandaag gaat een Digitaal Atelier door in de Gentse Ghelamco Arena, in samenwerking met de stad Gent. Gent telt ondertussen 350 startende technologiebedrijven. “Gent is een broedplaats voor startende en groeiende technologiebedrijven”, zegt eerste schepen Mathias De Clercq (Open Vld). “Maar het is bovendien belangrijk dat al onze Gentse ondernemers, handelaars en starters mee op die digitale kar springen om concurrentieel te blijven, verder te groeien en bijkomende jobs te creëren.”

In 2017 wil Google tegemoet komen aan een toenemende vraag naar digitale marketing-profielen op de arbeidsmarkt.

bron: Belga