FIBA Europe Cup - Antwerp en Bergen lijden nederlaag

Antwerp en Bergen hebben dinsdag allebei een nederlaag geleden op de zesde en laatste speeldag in de eerste groepsfase van de FIBA Europe Cup. De Antwerpenaars waren wel al zeker van een plaats in de tweede ronde (zes groepen van vier). Bergen moet de resultaten in de andere groepen afwachten en weet woensdag pas of het door mag. Antwerp moest in groep D een tweede nederlaag slikken. Het Franse Nanterre, dat met zes zeges eindigde, bleek met 90-79 te sterk. Bij de rust stonden de Fransen 39-34 voor. De Giants begonnen goed (11-15), maar de volgende twee kwarts waren duidelijk voor Nanterre (28-19, 31-19). In het slotkwart kon Antwerp alleen nog wat van de achterstand afknabbelen. Yannick Schoepen (19 punten) en Jason Clark (17) waren het best bij schot bij Antwerpen.

Bergen kon dinsdag nog groepswinnaar worden, maar dan moest het wel met drie punten verschil winnen van Bonn. Een krappere zege was goed geweest voor de tweede plaats en de kwalificatie, maar de Duitsers vertrokken met een 72-82 (rust: 31-41) overwinning uit Henegouwen. In de eindstand van groep C, die slechts uit drie clubs bestaat, heeft Bonn 7 punten, het Zweedse Södertalje 6 en Bergen 5. Bergen heeft toch nog een kans(je) om als één van de beste vier derdes door te gaan.