F1 - GP van Abu Dhabi - Nakende wereldtitel brengt Rosberg niet van de wijs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nico Rosberg probeert ontspannen toe te leven naar de ontknoping van het WK Formule 1, zondag in Abu Dhabi. "Ik bereid de wedstrijd voor zoals elke andere", zegt de Duitse Mercedesrijder. Rosberg telt in de WK-stand twaalf punten voorsprong op zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Dat betekent dat hij zondag genoeg heeft aan een podiumplaats om op zijn 31e voor het eerst wereldkampioen te worden. "Ik ga alles uit de kast halen om het seizoen met een overwinning te beëindigen", verzekert de zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg (1982) op de website van de Formule 1. "In Brazilië (de vorige GP, red) grapte ik na de wedstrijd dat ik het race per race zou bekijken. Maar, hoe meer ik er nu over nadenk, hoe meer ik besef dat dit eigenlijk niet zo gek lijkt als het klinkt. Ik moet dit aanpakken zoals elke andere wedstrijd."

Lewis Hamilton hoopt dat hij zondag alsnog een derde opeenvolgende wereldtitel, de vierde uit zijn carrière, kan vieren. De 31-jarige Brit won alvast de drie vorige GP's en zit dus in de winningmood.

"Het is geen perfect seizoen geweest en, wat ik ook doe dit weekend, mijn kansen lijken klein. Maar ik kan en zal niet opgeven. Je weet nooit wat er gebeurt, hoe onwaarschijnlijk het ook mag lijken", blijft Hamilton strijdvaardig.

Mercedestopman Toto Wolff houdt het diplomatisch. "Nico en Lewis hebben allebei uitstekend gepresteerd. Allebei zouden ze een waardige wereldkampioen zijn."

bron: Belga