Erdogan: “Staat nog niet volledig gezuiverd van verraders”

Erdogan:
Erdogan: "Staat nog niet volledig gezuiverd van verraders"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil verder optreden tegen aanhangers van de Gülen-beweging. “We weten dat de staat niet volledig gezuiverd is van deze bendes van verraders”, zei Erdogan op een veiligheidsconferentie van de politieacademie Ankara. “We zullen het land niet aan hen overlaten, noch toestaan dat zij het volk onderdrukken. We zullen doen wat nodig is.” In het licht van kritiek uit het buitenland zei Erdogan dat niemand het recht heeft zich in de binnenlandse aangelegenheden van Turkije te mengen.
De president kondigde aan: “De strijd van Turkije tegen de terreur wordt tot de laatste terrorist voortgezet, totdat de laatste terrorist geëlimineerd is. Deze strijd gaat ook verder wanneer de noodtoestand afgelopen is.” De noodtoestand, die na de mislukte putsch afgekondigd werd, duurt nog minstens tot half januari 2017.

Erdogan stelt de in de Verenigde Staten levende prediker Fethullah Gülen verantwoordelijk voor de poging tot staatsgreep van half juli. Tegen de Gülen-beweging treedt de regering sindsdien bijzonder hard op. Tegelijk bestrijdt ze de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en de terreurmilitie IS (Islamitische Staat). Ook zijn omstreden militaire optreden in Syrië en Irak verantwoordt Turkije als zijnde een strijd tegen terrorisme.

Bron: Belga