Donderdag beslissing over verwijzing Kasteelmoord

Donderdag beslissing over verwijzing Kasteelmoord

De Brugse raadkamer zal donderdag om 11 uur zijn beslissing over de verwijzing van de zaak van de kasteelmoord bekendmaken. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge wil vijf verdachten voor de correctionele rechtbank brengen voor de moord op Stijn Saelens. De verdediging stuurt aan op een proces voor het hof van assisen. Op 31 januari 2012 verdween Stijn Saelens uit zijn kasteel in Wingene. Het levenloze lichaam van de kasteelheer werd twee weken na zijn verdwijning teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht als mogelijke opdrachtgever in beeld. Ook zijn schoonbroer Peter Gyselbrecht speelde hier volgens het parket een rol in. Bij het beramen van de feiten zou de dokter uit Ruiselede zijn vriend Pierre Serry als tussenpersoon ingeschakeld hebben.

De ondertussen overleden Eindhovenaar Antonius van Bommel werd eind januari 2013 ontmaskerd als uitvoerder van de kasteelmoord. Zijn neef Franciscus L. uit Tilburg zou hem die bewuste dag naar het kasteel gevoerd hebben. Bij het ronselen van de huurmoordenaar zou ook de Zeeuw Evert d.C. een rol gespeeld hebben.

De zitting van de raadkamer is nog niet helemaal afgelopen. De verdediging is nog aan het pleiten over de verdere aanhouding van hun cliënten. De advocaten van de burgerlijke partijen en van de mensen die buiten vervolging gesteld worden, hebben wel de raadkamer al verlaten. Over de inhoud van de debatten wenste meester Jan Leysen, advocaat van de familie Saelens, geen verklaringen af te leggen.

bron: Belga