Zlatan Ibrahimovic krijgt standbeeld

Zlatan Ibrahimovic werd afgelopen weekend voor de tiende keer op rij bekroond tot beste Zweedse voetballer van het jaar. Als beloning krijgt hij een standbeeld, al vindt de voetballer zelf dat hij meer verdient.

De Zweedse spits ruilde vorig jaar PSG in voor Manchester United, waar hij vooralsnog geen potten heeft gebroken. Zijn uitspraken zijn wel nog altijd raak. In een interview met de Zweedse krant Aftonbladet laat hij zich opnieuw van zijn beste kant zien.

Hij vergelijkt zichzelf zonder schroom met Napoleon: “Veel mensen blijven hun hele loopbaan op één plaats, maar ik heb rondgereisd zoals Napoleon en elk land veroverd. Misschien moet ik doen wat Napoleon niet gedaan heeft: de Atlantische Oceaan oversteken en de VS veroveren”. Met die uitspraak lijkt hij te solliciteren naar een vervolg van zijn carrière in de Major Soccer League.

Afgelopen weekend werd hij ook uitgeroepen tot Zweeds  voetballer van het jaar en werd aangekondigd dat hij een standbeeld aan het nationale stadion in Stockholm als beloning krijgt. Hij reageerde op Instagram met de boodschap: “Na twintig jaar hard werken krijg ik een standbeeld in de hoofdstad van Zweden. Wie anders?”.

In het vervolg van het interview laat hij ook nog weten dat ze beter een stadion naar hem hadden vernoemd.