Zorg voor je mensen in eigen streek

“Als er morgen tien verpleegkundigen voor mijn deur staan, spring ik een gat in de lucht”, lacht Hilde Meuris, manager werving & selectie bij Zorgbedrijf Antwerpen. En wat Hilde vervolgens zou doen? Ze zou hen een mooi aanbod doen in een groeiende organisatie.

Het ontbreekt Zorgbedrijf Antwerpen niet aan boeiende projecten, aan heel goede medewerkers en groei. Wel zoekt de organisatie gespecialiseerd in ouderenzorg continu naar verpleegkundigen, zorgkundigen, sociaalvoelende poetshulpen…

Beste overheids­organisatie 2016
Zorgbedrijf Antwerpen is dit jaar verkozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. “Ze blinken uit in hun professionalisme”, oordeelde de jury. “De organisatie staat ten dienste van de maatschappij en is daarbij niet bang om te focussen op klanten, efficiëntie en groei. Opmerkelijk is het vernieuwend personeelsbeleid waarbij medewerkers voortdurend nieuwe zaken uitproberen.”

Zo denken medewerkers mee over hoe ze hun talenten kunnen inzetten, hoe ze de zorg het best kunnen afstemmen op de noden van de klant en hoe ze dit vanuit hun engagement invullen.

Kijk maar naar de klusjesman, die als zorgkundige en later als verpleegkundige aan de slag ging. Hij werd gesteund, volgde opleidingen en zette zijn loopbaan voort in zorg. “Je kunt ons alle vragen stellen”, vertelt Hilde Meuris. “We bekijken je wensen, plannen met je mee en ondersteunen je. Zo stapt elk jaar een groep verpleegkundigen met leidinggevend talent in ons traject tot hoofd zorgteam.”

Locaties in heel Antwerpen
Zorgbedrijf Antwerpen is een van de grootste zorgorganisaties in Vlaanderen, en de grootste in Antwerpen met 17.000 klanten, 17 woonzorgcentra en 42 dienstencentra. Sinds vorig jaar staat Zorgbedrijf Antwerpen ook in voor het beheer van het woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat. “We bieden een zeer ruime waaier diensten aan senioren: serviceflats, poetshulp, thuiszorg, vervoer, dienstencentra, warme maaltijden en activiteiten, tot en met woonzorgcentra”, zegt Hilde. “Via deze unieke aanpak spelen we perfect in op de noden van onze klanten. Telkens vanuit de ambitie om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, wat ook hun grootste wens is.”

De ruime aanwezigheid in de Antwerpse regio zorgt ervoor dat medewerkers altijd wel een job vinden dichtbij huis.


3 kenmerken van elke medewerker bij Zorgbedrijf Antwerpen

Klantgericht
Onze 3.700 medewerkers hebben een warm hart voor senioren. Ze helpen hen en maken tijd om naar hen te luisteren zodat ze hun zorg specifiek op hun behoefte kunnen afstemmen.

Resultaatgericht
We ondersteunen onze medewerkers zodat ze zich ten volle kunnen inzetten en op die manier mooie resultaten neerzetten.

Ondernemend
De handen uit de mouwen steken. Mee willen evolueren. Innoverend zijn en realiseren.


inteam_extra2“Diploma hindert doorgroeien niet”

Natasja Van Roost (36), Hoofd zorgteam
“De kansen die ik hier krijg, motiveren me. Zo startte ik op vraag van mijn directeur met het opleidingstraject tot hoofd zorgteam. Zij zag mijn talenten, enthousiasme en capaciteiten om een team te leiden. Elders zou mijn diploma beroepsonderwijs me misschien hinderen verder te evolueren.”

inteam_extra3“Beetje familie geworden”

Karen Raeymaekers (33), Zorgkundige
“Ik doe mijn job van zorgkundige met hart en ziel. Ik vind het fijn onze senioren te helpen en hen een fijne dag te bezorgen. Ik ben voor velen een beetje familie. Tijdens nachshifts kan ik meer tijd nemen voor mensen die het moeilijker hebben, met een fijn babbeltje in de late avond.”

inteam_extra4“Heel afwisselende job”

Dolrish Aguillon (25), Verpleegkundige
“Als geriatrisch verpleegkundige heb ik een afwisselend takenpakket. Van medicijnen bestellen, ze klaarmaken, bloedafnames doen, verzorgen van wonden tot en met overleggen met familie. Tussendoor neem ik de tijd om naar de verhalen en levenservaring van onze bewoners te luisteren.”

www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures

logo_zba_a_pos_rgb