Politicus Marc De Buck ontkent dat hij vrouw in de borst kneep

Politicus Marc De Buck ontkent dat hij vrouw in de borst kneep

“Ik heb niet geknepen in de borst van die vrouw, maar heb alleen even mijn hand boven op haar dijbeen gelegd.” Dat verklaarde Marc De Buck, de voormalige voorzitter van de Oost-Vlaamse provincieraad, maandagmiddag voor de Gentse correctionele rechtbank. De Buck wordt beschuldigd van aanranding van een vrouw, die hem een lift gaf na een feestje omdat hij te veel gedronken had.
De 71-jarige De Buck was op 12 september vorig jaar aanwezig op een feestje na een voetbalwedstrijd in Deinze. “De vrouw bood aan hem naar huis te voeren omdat hij te veel gedronken zou hebben”, stelde openbaar aanklager Tom Van Den Hende. “In eerste instantie was er in de auto grensoverschrijdend gedrag. De vrouw verklaarde dat De Buck daarna haar rechterborst boven de kledij nam en geknepen heeft. Het slachtoffer legde een consistente verklaring af en moest in therapie voor een posttraumatisch stresssyndroom.”

De Buck schreef later een brief met excuses naar de vrouw. “Hij verklaarde dat hij dronken was en dat er in het kleine autootje een aanraking tegen de knie was, maar per ongeluk. Hij ontkent ten stelligste dat hij haar vastgenomen heeft bij de borst”, stelde de aanklager. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van een maand met uitstel, gelet op het blanco strafblad van de beklaagde.

De verdediging vraagt de vrijspraak.

bron: Belga