Michelin lauwert restaurant Le Moulin Hideux

Michelin heeft sterrenrestaurant Le Moulin Hideau uit Bouillon gelauwerd wegens hoogstaande keuken die al zestig jaar bestaat. De nieuwe prijs Vrouwelijke Chef 2017 gaat naar Ricarda Grommes van restaurant Quadras in St. Vith. “Le Moulin Hideux van Julien Lahire levert een klassieke keuken, evolueerde door de jaren heen, maar slaagde er altijd in om haar constante kwaliteit te behouden”, zei Michelindirecteur Michael Ellis. “Het is bijzonder dat de familie dit al vier generaties en zestig jaar lang doet.” Dat kan volgens Julien Lahire dankzij het plezier van cliënten te ontvangen en voornamelijk met regionale producten te werken.

Michelin reikte dit jaar ook voor het eerst een prijs uit voor Vrouwelijke Chef. Die gaat naar Ricarda Grommes van restaurant Quadras in St. Vith. Grommes haalde het van genomineerden Julie Baeckelandt van C-Jules in Zottegem en Laure Genonceaux van Brinz’l in Ukkel. “We zijn nog maar enkele maanden open. Dit is magnifiek, ik had dit helemaal niet verwacht”, reageerde Ricarda Grommes.

Michelin had ook iets te vieren, want haar gids Bib Gourmand, met goede adresjes voor maximaal 37 euro, wordt 20 jaar. Sinds 1997 werden 471 restaurants onderscheiden. Dit jaar staan er 179 adressen in de gids, waarvan 25 nieuwe zaken.

bron: Belga