Man bindt vrouw vast aan wagen en sleept haar honderden meters verder

In een stad in het noorden van Duitsland is een 28-jarige vrouw zwaargewond geraakt nadat ze meer dan 250 meter door een wagen is voortgesleept over de weg. De vrouw was met een koord rond haar hals aan de auto vastgebonden, zegt de politie maandag. Een man van 38 jaar bood zich niet veel later aan in het plaatselijke politiekantoor van Hameln, in Duitse deelstaat Nedersaksen.

Het slachtoffer werd zondagavond aangetroffen in het midden van de straat nadat de knoop in het touw was losgekomen. Ze onderging een spoedoperatie in het lokale ziekenhuis alvorens ze werd overgevlogen naar Hannover, waar ze in een coma wordt gehouden.

Het motief van de man is nog altijd niet helemaal duidelijk, zegt politiewoordvoerder Jens Petersen. Maar dat de man en de vrouw een persoonlijke relatie hebben, staat wel vast. Zowel de dader als het slachtoffer zijn van Koerdische origine maar hebben wel de Duitse nationaliteit.

Volgens de lokale krant Deister- und Weserzeitung was de vrouw eerst neergestoken alvorens ze de door de straten van Hameln werd voortgesleept. Dit wil de politie echter niet bevestigen.

Bron: Belga