“Ik sta voor 200 procent achter Van Grieken”

Ik sta voor 200 procent achter Van Grieken

“Ik sta voor 200 procent achter Tom Van Grieken, want het is niet de eerste keer dat de voorzitter in de krant moet lezen waarnaar Filip afreist. Na anderhalf jaar dergelijke incidenten begrijp ik dat het hem wat te veel is geworden.” Dat zei Gerolf Annemans, Europees parlementslid van Vlaams Belang, in “Terzake” op Canvas naar aanleiding van de troebelen in de partij. Parlementsleden Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris werden zondag openlijk terechtgewezen door het partijbestuur van Vlaams Belang. Ze mogen niet langer naar het buitenland reizen zonder toestemming.

Vlaams Belang heeft in het Europees parlement heel bewust geen fractie gevormd met Gouden Dageraad, zei Annemans maandag. “Ik betreur dus heel erg dat Filip zomaar naar die partij is gegaan, we hebben niets met hen te maken want je kan er niet mee onder de mensen komen.”

De parlementsleden, die overigens niet kwijt willen waar de financiering voor hun reis vandaan kwam, gaan nu in beroep tegen de beslissing bij de partijraad. “Ik ben ervan overtuigd dat die mij zal volgen”, aldus Van Grieken. In VTM NIEUWS zei de voorzitter eerder maandagavond geen bezwaar te maken tegen een lijsttrekkerschap van Dewinter bij de lokale verkiezingen.

bron: Belga