Andy Murray beëindigt 2016 als nummer 1

door
Belga
Leestijd 1 min.

Andy Murray sluit het tennisjaar voor het eerst in zijn carrière af als nummer 1 van de wereld. De Schot won gisteren, ook al voor het eerst, de ATP World Tour Finals en zette zo de kroon op een uitstekend seizoen waarin hij negen toernooien won waaronder Wimbledon en de Olympische Spelen. Murray totaliseert op de nieuwe ATP-ranking 12.685 punten. Dat zijn er bijna 100 meer dan de Serviër Novak Djokovic (11.780 punten), die hij zondag in de finale in de Londense O2 Arena versloeg. De Canadees Milos Raonic, halvefinalist op de Masters, wipt over de Zwitser Stan Wawrinka naar de derde plaats, weliswaar op ruime afstand van Murray. De Japanner Kei Nishikori sluit de top vijf.

Nog in de top tien gaat de Kroaat Marin Cilic (zesde) voorbij de Fransman Gael Monfils en wisselt de Oostenrijk Dominic Thiem (achtste) van positie met de Spanjaard Rafael Nadal. De Tsjech Tomas Berdych blijft tiende voor David Goffin. De Luikenaar, die in Londen na het afhaken van Monfils een match mocht spelen tegen Djokovic, sluit zijn tennisjaar af met 2.780 punten op plaats 11. Volgend jaar tracht Goffin zich voor het eerst in de top tien van het mannentennis te nestelen.

Steve Darcis behoudt de 87e plaats en blijft de enige andere Belg in de top 100. Lager op de ranking volgen Arthur De Greef (133e, +2), Ruben Bemelmans (167e, +23), Joris De Loore (176e, -1) en Kimmer Coppejans (179e).

bron: Belga