Afgetreden UKIP-voorzitster stapt nu ook uit de partij

Afgetreden UKIP-voorzitster stapt nu ook uit de partij

De Britse politica Diane James, die begin oktober ontslag nam als voorzitster van de anti-Europese partij UKIP, heeft maandag haar vertrek uit de partij aangekondigd. Ze blijft in het Europees Parlement zetelen, maar dan als onafhankelijke. In een verklaring zegt Diane James op Twitter dat het tijd is voor haar om “verder te gaan”. “De laatste weken werd de relatie met mijn partij steeds moeilijker, en ik heb het gevoel dat het nu tijd is om verder te gaan.”
In haar verklaring zegt James ook dat de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, haar verzoek om onmiddellijk als onafhankelijke te zetelen, heeft goedgekeurd.
Volgens de BBC noemde de voormalige UKIP-leider Nigel Farage het ontslag van James “de zoveelste daad van irrationeel egoïsme”, en zei hij dat ze niet langer geschikt is om als Europees Parlementslid te zetelen.
Diana James werd in september de nieuwe voorzitster van UKIP, na het vertrek van Nigel Farage enkele dagen na het Brexit-referendum omdat “zijn missie vervuld was”. Na amper achttien dagen diende James haar ontslag in, omdat ze naar eigen zeggen te weinig steun genoot. Nigel Farage nam, in afwachting van de verkiezing van een nieuwe leider, de partijleiding opnieuw op zich. De nieuwe UKIP-leider wordt volgende week bekendgemaakt.

bron: Belga