35 voetbalhooligans opgepakt bij afgesproken vechtpartij in Mechelen

35 voetbalhooligans opgepakt bij afgesproken vechtpartij in Mechelen

In Mechelen-Noord zijn gisteren 22 supporters van KV Mechelen en 13 van Standard opgepakt omdat ze op het punt stonden met elkaar op de vuist te gaan voor aanvang van de wedstrijd tussen hun teams. Dat meldt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek. De hooligans hadden volgens de politie de voorbije dagen onderling afspraken gemaakt om een straatgevecht te houden. De betrokkenen krijgen allemaal een proces-verbaal in het kader van de voetbalwet. Dat de supporters niet bepaald van plan waren gezellig te verbroederen, blijkt onder meer uit het feit dat ze gewapend waren met matrakken en dat ze attributen zoals vechthandschoenen en mondstukken op zak hadden. Die werden allemaal in beslag genomen. De hooligans overtraden niet alleen de voetbalwet door aan te zetten tot haat en woede in de veiligheidszone binnen een tijdsbestek van vijf uur voor de wedstrijd, de Standard-supporters legden ook de afspraak naast zich neer dat ze de verplaatsing naar Mechelen met een supportersbus zouden maken.

De opgepakte supporters werden opgesloten in de doorgangscellen van het Mechelse politiecommissariaat tot na de wedstrijd KV Mechelen-Standard. Die ging om 18 uur van start en verliep volgens de politie wel zonder noemenswaardige incidenten.

“Samen met ons politiekorps wil ik in Mechelen alles in het werk stellen dat voetbal een feest is en blijft”, stelt Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) in een reactie. “Daartegenover staat dat we steeds kordaat zullen optreden tegen voetbalhooliganisme.”

bron: Belga