Toffer samenwerken in nieuw Havenhuis

Wie wil er nu niet in het nieuwe Havenhuis werken? Hoog torent het uit boven Antwerpen. De meer dan 500 mensen die er werken zijn niet alleen enthousiast over het uitzicht. Het nieuwe werken maakt dat ze ook efficiënter samenwerken.

haven_extraHet zichtbare baken dat het nieuwe Havenhuis is, trekt ook meer mensen aan die voor het Havenbedrijf willen werken. “We hebben dan ook vacatures voor heel verschillende profielen binnen ons divers bedrijf”, zegt Marleen Eyssen, projectmanager bij het Havenbedrijf Antwerpen.

Werken waar en wanneer je wil
Nieuw is dat de kenniswerkers er werken volgens het Overstag principe, helemaal anders dan voordien.

“Zo werken we activiteitsgebaseerd samen”, vertelt Marleen. “Je kiest een plekje in functie van wat je moet doen. Je werkt samen en overlegt in een van de leuke open of gesloten overlegplekken, je ontmoet collega’s in het restaurant en in de koffiehoeken. We werken mobiel en flexibel. Dit wil ook zeggen dat thuiswerken mogelijk is, en je volgens flexibele uren kan werken. Opvallend zijn de lege en propere bureaus ‘s avonds. Zodat ‘s morgens iedereen eender waar kan plaatsnemen.”

Liften recupereren energie
Het nieuwe Havenhuis is ook duurzaam en energievriendelijk. Daaraan werkte Peter Melis mee, die de projectopvolging van de elektriciteitswerken doet. “We hebben de nieuwste technieken in domotica toegepast”, zegt hij. “Zo regelt het LED-licht zichzelf in functie van het buitenlicht. Liften recupereren energie als ze dalen. Aanwezigheidsdetectoren zorgen ervoor dat het licht uitgaat als de laatste het pand verlaat. Bij brandalarm is er maximale verlichting zodat iedereen veilig het pand kan verlaten…

Het was een heel uitdagend project voor Peter en zijn collega’s. “Heel leuk als het uiteindelijk werkt.” Vandaag werken we nog de laatste kinderziektes weg, maar we zijn ook nog volop bezig met de nieuwe gebouwen aan de Kieldrechtsluis, de grootste sluis ter wereld.”

Andere nieuwe grote projecten bevinden zich in de opstartfase.

portofantwerp.com/nl/jobs/vacatures