I ♥ my job: Werken bij Engie Fabricom

“We doen nooit twee keer hetzelfde”

 

Wie? Jean-Manuel Gohman
Leeftijd? 27 jaar
Opleiding? Bachelor Automatisering
Functie? Automatiseringstechnicus
Bedrijf? ENGIE FABRICOM

 

Wat houdt jouw job in?
Ik ontwikkel programma’s om industriële processen te automatiseren. Het toepassingsgebied is zeer uitgebreid: verwarming, ventilatie, airconditioning, domotica of waterzuiveringssystemen, zoals hier in de laboratoria van het Luiks farmaceutisch bedrijf Mithra, waar ik op dit moment aan de slag ben.

Wat zijn de voordelen van dergelijke programma’s?
Naast de praktische voordelen bespaart automatisering ook energie. Door mijn werk kan ik bovendien inspelen op eventuele technische problemen.

Wat is belangrijk in je job?
Goed logisch kunnen redeneren, een uitstekend inzicht hebben in de processen van de klant, de wensen van de klant goed begrijpen en kennis van elektriciteit zijn onontbeerlijk.

Wat vind je leuk aan dit vak?
Het werk is zeer gevarieerd. Je zit niet steeds achter een scherm. Na de documentatie- en programmatiewerkzaamheden is het tijd om te testen bij de klant. Vervolgens valideren we alles ter plaatse met de elektriciens. Elk bedrijfsproces is anders. In deze job heb je ook heel wat menselijk contact op het terrein. Je verveelt je dus nooit.

Ben je altijd al automatiserings­technicus geweest?
Ja, vroeger werkte ik bij Cofely Services, een andere onderneming van de ENGIE Groep, waar ik voornamelijk instond voor het onderhoud van de automaten en het verhelpen van storingen. Ik heb gesolliciteerd naar een interne vacature bij ENGIE Fabricom die me de mogelijkheid bood om nog meer in contact te komen met de klant. Een grote groep als ENGIE biedt veel mogelijkheden om je carrière een nieuwe wending te geven naargelang je ambities en interesses. Zo vind je steeds een job die je ligt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Metro-partner Engie.

LogoA4Italienne2006