VS en België domineren Brussels Beer Challenge

BELGA PHOTO THIERRY ROGE

De Belgische bieren hebben op de Brussels Beer Challenge veertig medailles gehaald. De Amerikanen deden nog beter.

Op de vijfde editie van de Brussels Beer Challenge hebben Amerikaanse brouwerijen de meeste medailles behaald, net zoals vorig jaar. Maar liefst 45 stuks gingen naar de Verenigde Staten. De Brussels Beer Challenge is een proefwedstrijd waarbij medailles worden uitgedeeld in 75 verschillende categorieën. Een 80-tal experts uit de hele wereld proefde meer dan 1.100 bieren, waarvan zowat 250 uit eigen land, een 240-tal uit de VS en zowat 230 uit Italië. De prijzen van het bierevenement dat begin november plaatsvond in Brussel, werden vandaag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.

Lindemans

De prijs voor beste bier over alle categorieën, de ‘Comac Award’, ging naar het Belgische bier ‘Oude Kriek Cuvée René’ van Brouwerij Lindemans. De vorige edities was de hoofdprijs tweemaal naar een Amerikaanse en eenmaal naar een Britse brouwer gegaan.

De Belgen haalden over 75 verschillende biercategorieën heen veertien keer goud binnen, veertien maal zilver en twaalf keer de bronzen plak. Lindemans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) nabij Brussel was bij de meest gekroonde brouwers met drie gouden medailles. De kleine Limburgse brouwer Wilderen was goed voor tweemaal goud en Rodenbach en Alken Maes waren elk goed voor een gouden en een zilveren bekroning.