Zulte Waregem verstevigt leidersplaats na winst tegen Anderlecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zulte Waregem heeft op de vijftiende speeldag in de hoogste voetbalklasse met 3-2 gewonnen van Anderlecht. De West-Vlamingen verstevigen hun leidersplaats in het klassement. Veel tijd was er niet voor een studieronde in het winderige Guldensporenstadion. Na amper acht minuten stond de herfstkampioen op voorsprong. Davy Roef verkeek zich op een voorzet-schot van Cordaro. Die zag het leer, tot zijn eigen verbazing, tegen de netten verdwijnen.

Een droomstart voor Essevee maar lang stond de voorsprong niet op het bord. Anderlecht reageerde via topschutter Teodorczyk. De Poolse aanvaller stond op de juiste plaats om de 1-1 tegen de touwen te jagen, goed voor zijn tiende competitietreffer. Onmiddellijk daarna was de Gouden Stier heel dicht bij de 1-2 maar zijn kopbal, na voorbereidend werk van de wederoptredende Obradovic, spatte op de lat uit elkaar.

Zulte Waregem toonde zich in een aangename topper gevaarlijk langs Lepoint en Leye, maar het doelpunt viel na een half uur spelen aan de overkant. Teodorczyk, opnieuw hij, trapte een assist van Chipciu binnen (1-2). Anderlecht had kort voor de pauze een goeie Roef nodig om de koppende Kaya van de gelijkmaker te houden.

Zulte Waregem kwam met frisse moed uit de kleedkamer en na amper vijf minuten was het spelbeeld helemaal gekanteld. Derijck bracht Essevee eerst langszij vanop de stip nadat aanvoerder Leye in het strafschopgebied neerging, al dan niet na contact met Nuytinck. Diezelfde Leye kopte zijn ploeg meteen daarna op voorsprong na een voorzet van Hamalainen.

Met de 3-2 op zak versierde een dominant Zulte Waregem nog een rist kansen maar aan de score veranderde niets meer. Anderlecht leed zo zijn vierde competitienederlaag.

In het klassement verstevigt Zulte Waregem zijn leidersplaats. Met 33 punten telt de ploeg van coach Dury 5 punten meer dan Oostende, dat zaterdag vlot won van rode lantaarn Westerlo (5-0). Anderlecht blijft vijfde met 25 punten.

Er staan zondag nog twee wedstrijden op het programma in de Jupiler Pro League. Om 18 uur speelt KV Mechelen gastheer voor Standard. Sporting Charleroi ontvangt om 20 uur in de slotmatch van speeldag 15 Sporting Lokeren.

bron: Belga