Wout van Aert vindt afgelasting moedige en juiste beslissing

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert kan zijn leidersplaats niet verdedigen in de Wereldbeker in Koksijde na de afgelasting van de wedstrijd wegens het stormweer. "Sportief gezien vind ik het jammer dat we niet kunnen rijden, maar het is de enige juiste beslissing, het is te gevaarlijk om te crossen." Van Aert vertoeft al sinds vrijdagavond in Koksijde om zich optimaal voor te bereiden op de vierde Wereldbeker van het seizoen. "Toen ik het nieuws hoorde was ik in eerste instantie wel teleurgesteld. Je wil als crosser toch koersen, maar natuurlijk, ik ben momenteel nog in mijn hotel, ik kan niet inschatten hoe hevig het er aan toe ging op het parcours zelf. Ik heb even met ploegleider Niels Albert gebeld en die vertelde me dat het echt 'niet te doen' was om te crossen. Dus de organisatie heeft gelijk dat ze de veiligheid vooropstellen. Het is niet gemakkelijk voor hen om die beslissing te nemen, een moedige beslissing en de enige juiste", vindt de wereldkampioen.

Dus is er geen cross voor de kopman van Crelan-Vastgoedservice. "Dat is toch wel raar, op een zondag. Ik leefde hier echt naar toe, de voorbereiding stond in het teken van deze wedstrijd en ik koerste ook daarom de GP Hasselt niet op zaterdag. Nu heb ik een weekend zonder cross. Het is speciaal. Ik ga nu proberen om zo snel mogelijk naar huis te rijden. Ik hoor dat de storm minder hevig is in de Kempen, misschien kan ik daar nog wat trainen (lacht), of misschien beter toch op de rollen. We zien dan wel hoe we de trainingsarbeid de rest van de week organiseren na een weekend zonder wedstrijd."

Van Aert blijft deze week gewoon in het land om te trainen. Pas na de Flandriencross in Hamme volgende week zondag trekt hij opnieuw voor een trainingsweek naar Spanje met zijn team. "Dat is zo voorzien met de ploeg, daar zal niets aan veranderen."

bron: Belga