Weerbericht – Rukwinden tot 100 km/u mogelijk

Het KMI waarschuwt zondag voor rukwinden van 70 tot 90 km/u, met mogelijk pieken tot 100 km/u. Er geldt code oranje voor het hele land. In de loop van de namiddag neemt de wind in kracht af. Code oranje betekent dat rukwinden kunnen optreden waardoor het moeilijk wordt tegen de wind in op straat te bewegen, grote bomen kunnen omwaaien, takken kunnen afbreken en grote schade aan woningen kan ontstaan. Het KMI vraagt om goed op te letten.
Er zijn zondag eerst veel wolken en perioden van regen. Later is er over de noordwestelijke landshelft kans op enkele buien maar blijft het toch vaak droog met enkele opklaringen. Over het zuidoostelijke deel blijft het meestal zwaarbewolkt met soms regen. De zachte maxima liggen tussen 8 en 13 graden.
Zondagavond en -nacht is het doorgaans zwaarbewolkt met vanaf het zuiden perioden van regen of motregen. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.
Maandag volgt soms neerslag maar ook langere droge perioden met lokale maxima tot 14 graden. Dinsdag wordt het vaak droog en zacht, woensdag tijdelijk kans op regen. Daarna wordt het minder zacht en overwegend droog.

bron: Belga