WB schaatsen Nagano – Bart Swings verovert brons op massastart

WB schaatsen Nagano - Bart Swings verovert brons op massastart

Bart Swings heeft de wereldbekermanche schaatsen in het Japanse Nagano afgesloten met de derde plaats op de massastart. Het was zijn eerste podiumplaats van het weekend. Swings heeft op dit betrekkelijk nieuwe onderdeel in zijn loopbaan drie wereldbekerzeges geboekt. Over vijftien maanden wordt op deze minimarathon over zestien ronden voor het eerst om olympische medailles geschaatst.
Swings liet zich op de olympische piste van 1998 verrassen door de aanval van de op het ijs teruggekeerde KC Boutiette. De 46-jarige Amerikaan kreeg wel de Nederlander Jorrit Bergsma en de Zwitser Livio Wenger mee. In de eindsprint stelde Swings achter Bergsma (eerste) en Boutiette (tweede) de bronzen positie veilig. Bergsma is nu leider in de rangschikking, Swings is vijfde.

Bij de vrouwen won de Zuid-Koreaanse Bo-Reum Kim de massastart voor de Canadese Ivanie Blondin en de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Jelena Peeters eindigde als zevende. De rijdster uit Wuustwezel pakte haar drie punten in de laatste tussensprint. In het door Kim aangevoerde wereldbekerklassement bezet Peeters nu de zesde plaats.

bron: Belga