Vier doden na crash politiehelikopter in Rio de Janeiro

Vier doden na crash politiehelikopter in Rio de Janeiro

Vier leden van de militaire politie zijn zaterdagavond omgekomen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Volgens nieuwssite Globo gebeurde dat nadat een politiehelikopter crashte bij rellen in een van de meest beruchte sloppenwijken van de stad. De helikopter werd zaterdag naar de favela ‘Cidade de Deus’ gestuurd om er de politiemensen bij te staan bij de rellen. Daar vonden de hele dag hevige vuurgevechten plaats tussen de politie en vermoedelijke criminelen.
Het is niet duidelijk of de helikopter door geweerschoten geraakt werd, of neerstortte door een andere oorzaak. Volgens Reuters onderzoekt de politie de zaak nog.
De helikopter kwam terecht in een open ruimte, waardoor er buiten de inzittenden geen andere slachtoffers vielen.
Sinds de Olympische Spelen in Rio van afgelopen zomer is het geweld tussen de lokale drugsbendes en de politie toegenomen. In september nam het aantal moorden toe met 18 procent, tot 3.649 moorden, vergeleken met dezelfde periode het jaar voordien.
In 2009 werd voor het eerst een helikopter neergehaald in Rio door drugshandelaars. Het incident toonde de kwetsbaarheid van de politie van Rio aan, die geconfronteerd wordt met bendes die steeds beter bewapend zijn.

bron: Belga