Treinongeval India – Al 96 doden geteld

Treinongeval India - Al 96 doden geteld
Treinongeval India - Al 96 doden geteld

Minstens 96 mensen zijn omgekomen bij de ontsporing van een trein in het noorden van India, in de nacht van zaterdag op zondag. Dat maakte de politie van deelstaat Uttar Pradesh bekend. De exprestrein Patna-Indore ontspoorde nabij de stad Kanpur, rond 3 uur zondagochtend lokale tijd (22.30 uur Belgische tijd). Het merendeel van de passagiers sliep op dat moment.
“De balans van de slachtoffers is helaas opgelopen en staat nu op 96 doden”, aldus Daljit Singh Chawdhary, verantwoordelijke van de politie van Uttar Pradesh. Er vielen 150 gewonden.
De reddingsoperatie om overlevenden terug te vinden, of lichamen, in het wrak van de trein is nog steeds aan de gang. Alle ziekenhuizen in de regio zijn in staat van paraatheid gebracht. Ongeveer 30 ziekenwagens zijn ingezet om de gewonden te vervoeren.
De regering zal de oorzaken van de ontsporing onderzoeken en strikte maatregelen treffen tegen de verantwoordelijken, aldus de minister van Spoorwegen Suresh Prabhu.
Getuigen zeiden een enorm lawaai te hebben gehoord, waarna ze tegen de wand van de trein werden gegooid.
Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. Desondanks maken dagelijks zo’n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land. De regering beloofde 137 miljard dollar te investeren in de loop van vijf jaar, om de spoorwegen te moderniseren en veiliger te maken.
Het zwaarste treinongeval in India gebeurde in 1981. Toen kwam een trein terecht in een rivier. Daarbij vielen 800 doden.

Bron: Belga