Minstens 60 doden bij treinongeval in noorden van India

Minstens 60 personen zijn zondag om het leven gekomen en meer dan 150 mensen raakten gewond bij een ontsporing van een trein in het noorden van India. Dat heeft de politie van de staat Uttar Pradesh gezegd. “Het aantal doden is opgelopen naar 60”, verklaarde Zaqi Ahmed, de politieverantwoordelijke van de stad Kanpur in de noordelijke staat Uttar Pradesh. “Meer dan 150 personen zijn gewond.”
Volgens de krant Times of India gebeurde het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag om 3 uur (zaterdag 22.30 uur Belgische tijd). Minstens veertien wagons ontspoorden.
De Indiase premier Modi liet op Twitter weten dat Suresh Prabhu, de minister voor de Spoorwegen, de situatie opvolgt. Die laatste tweette dat er streng zal opgetreden worden tegen de verantwoordelijken, en dat er een onderzoek wordt gestart naar de oorzaak van de ramp.
Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. Desondanks maken dagelijks zo’n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land.

Bron: Belga